Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista kvällen med Elvis

Elvis är slut, men ny musikal väntar.

I kväll har Glada Hudik-teatern gett den sista föreställningen av Elvis. Det är den tredje av tre som spelats i ett svep på Globen i Stockholm.

– Det känns vemodigt. Vi har spelat Elvis sedan oktober 2005, och så bra som föreställningen är nu har den aldrig varit. Men man ska ju sluta när man är på topp, säger Pär Johansson, ledare för teatern.

Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel fanns i publiken i kväll, men det är inte första gången som ensemblen haft äran att spela för kronprinsessan.

– Hon fanns i publiken när vi spelade på Cirkus, 2007. Men inte Daniel, så det blir första gången, säger Pär Johansson.

Och nu är det Globen, en prestigetyngd arena. Det känns bra att förlägga finalen dit, tycker Pär Johansson:

– Det känns som ett värdigt avslut på en lång härlig historia. Efter de här föreställningarna har vi har sett att skådespelarna inte vill lämna scenen. Det är väldigt vemodigt att göra den sista föreställningen. Man skiljs från något som är mycket kärt.

Vad händer härnäst, med Glada Hudik-teatern?

– Vi tittar på en ny musikal, som ska gå upp 2013, om allt går som det ska. Jag har skrivit ett grundmanus för Trollkarlen från Oz, men det har kommit upp flera förslag, bland annat Djungelboken. Vi håller på och väljer just nu, säger Pär Johansson.