Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista budkavlarna

På söndag den 11 maj är det dags att dela ut de sista idrottens budkavlar för trafiksäkra resor i Ovanåkers kyrka. Det sista årets mottagare är Norrsundets IF, BSK Edsbyn och den amerikanska fotbollens förening Stockholm machines.

Tanken med budkavlarna har varit att skapa ett verktyg för att få landets samtliga förbund och föreningar att utarbeta en trafiksäkerhetspolicy för sin verksamhet.

Budkavlarna började delas ut år 2001 och sedan dess har nya delats ut varje år. I år är det 14:e året i rad och i och med söndagens trafikgudstjänst avslutas utdelningarna.

De har delats ut i både Ovanåkers kyrka och S:t Olofs kapell i Edsbyn.

Sammanlagt med årets budkavlar har det sedan starten delats ut 47 stycken. De har gått till förbund och föreningar i hela Sverige.

Det finns 22 000 idrottsföreningar i landet.

Varje dag färdas idrottens alla barn, ungdomar och seniorer tusentals mil på landets vägar. Det rör sig om resor till träningar, matcher och alla andra aktiviteter inom idrottssfären.

På Riksidrottsförbundets kongress år 2005 antogs en motion om trafiksäkra resor. Bakom den motionen stod de trafiksäkerhetsbudkavlar som årligen delats ut av Edsbyns IF bandy, Alfta-Ovanåkers församling och fackföreningen SEKO, som bland annat organiserar landets vägjobbare.