Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sist – men i topp

Laget kom sist, men själv hamnade han högst upp i toppen.

Annons

Anders Wester, 33-årig forward i IBK Njutånger, gjorde hattrick i sista seriematchen mot Skutskär i innebandy tvåan. Därmed säkrade han platsen som delad segrare av skytteligan med 39 mål. Detta trots att hans Njutånger kom överlägset sist med bara tre poäng på 22 matcher.

Hur är det möjligt att vinna skytteligan i ett lag som kommer toksist?

– Det förstår jag inte heller riktigt, men någon måste göra målen. Det är fler lag som funderar över det också, men i år fick det bli jag som gjorde målen. Någonting måste man ju gjort bra i alla fall,

Vad är hemligheten bakom ditt målsinne?

– Jag har egentligen aldrig haft något speciellt målsinne och jag har aldrig kunnat skjuta riktigt bra. Vanligtvis är jag ju en passningsspelare vanligtvis så jag vet inte var alla målen kommer i från. Jag brukar ju ha en målskytt med mig att passa till men nu fick jag kliva fram i stället. Det gäller att hitta målet.

Du gjorde nästan dubbelt så många poäng som näst bästa poängplockare i Njutånger, vad säger du om säsongens lag?

– Vi hade väl förhoppningar att ha ett bättre lag men vi tappade flera tongivande spelare och har haft ett ojämnt lag.

Över 300 insläppta mål, vad gick snett den här säsongen?

– Vi tappade tongivande försvarare och det tog mycket. Men det är för dåligt att släppa in över 300 mål. Vi får skylla på att hemjobbet blev sämre, det blev lidande.

Hänger du med laget ner i trean nästa säsong?

– Det vet jag inte hur det ser ut än. Men det blir ingen sommarträning i alla fall ha ha.

Men i trean bör du kunna göra ännu mer mål?

– Jo, det lär man väl kunna göra, men vi får se vad som händer, säger Anders Wester.