Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siriusspelarna från Ljusdal ligger lågt

Sirius gick från att vara tvungna att kvala sig kvar till att spela semifinal på ett år.

Ljusdalssönerna Mattias Wiberg och Lars Fall var med båda åren.

Nu kliver de in i en ny säsong med lite ovana förutsättningar; ett lag som numera räknas till toppen.

– Det var ju inte bara i Uppsala som Sirius fick genomslag, utan i hela Bandysverige. Vi visade att det är möjligt att göra den här resan, säger Mattias Wiberg.

2008 var Sirius illa ute, säsongen slutade med ett nervigt kval där laget till slut hankade sig kvar i den högsta bandyserien.

Vem hade sedan trott, trots att trollgubben Andreas Eskhult fanns i laget, att laget skulle spela semifinal mot Edsbyn inför nästan 9000 åskådare på Studenternas.

– Grejen är att vi faktiskt spelade bra det år vi höll på att ramla ur också, men skillnaden är att under den senaste säsongen hade vi marginalerna på vår sida så gott som hela vägen, säger Mattias Wiberg.

Hur går tankarna inför den stundande säsongen?

– Vi har inte snackat om någon målsättning, utan har låga krav och tillsammans med vår manager Magnus Berglund kör vi på med att tänka långsiktigt. Serien blir troligtvis bättre i år också, så det kommer inte bli lätt, menar Lars Fall

– Men visst vill vi gå till slutspel igen, det vore kul.., sticker Mattias Wiberg in.