Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Söderhamns SS

/
  • Elsa Bergh och Clara Bergh tog båda medaljer på Nordiska ungdomssimspelen.
  • Clara Bergh, Elsa Bergh, Lovis Jernberg och Victoria Flyman tillsammans med tränaren Håkan Jönzon.

Söderhamns simsällskap avslutade tävlingssäsongen i helgen genom att tävla i Nordiska ungdomssimspelen på 50-metersbana utomhus i Norrköping.

Annons

Tävlingen, som är en av de tre största ungdomstävlingarna i Sverige med runt 4 000 starter, hade lockat merparten av toppsimmarna i varje åldersklass till Norrköping. Söderhamn hade fyra simmare på plats för att göra bra tider och simma om medaljerna.

Lovis Jernberg, Victoria Flyman, Clara Bergh och Elsa Bergh gjorde alla bra tävlingar med personliga rekord i många av grenarna. Man gjorde även fina resultat på både den fria lagkappen och medleylagkappen där man presterade betydligt bättre tider än tidigare under säsongen.

Elsa Bergh, som för första gången på utebana, ställdes mot några av de bästa simmarna i Sverige, gjorde en riktigt bra tävling med personliga rekord i samtliga nio grenar hon simmade. Detta gav henne ett guld på 200 medley, silvermedaljer på 100 bröst och 50 bröst och ett brons på 50 fjäril. Nära medaljer var hon på 100 och 50 ryggsim där det blev två fjärdeplatser.

Clara Bergh som simmade i 04-klassen simmade hem en bronsmedalj på 50 fjäril på tiden 35,54.

Trots bra tider för Victoria Flyman och Lovis Jernberg, som tävlade i klassen 02-03, så var det ändå en bit upp till medaljerna.

I och med denna tävling så tog en mycket framgångsrik säsong slut för Söderhamnssimmarna med bland annat deltagande i SUM SIM finalen i Helsingborg samt fina framgångar i vårsimiadfinalen.

Danne Bergh

Mer läsning

Annons