Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergh vidare till riksfinalen i Sum-Sim

/

Elsa Bergh, Söderhamn, gjorde i helgen vad tränaren Håkan Jönzon hade hoppats på, nämligen att ta sig till riksfinal på samtliga grenar hon ställde upp på i Sum-Sim i Borlänge.

Annons

Elsa simmade fyra grenar (200 medley, 400 fritt, 100 rygg och 100 bröst) och kvalade in till finalen på placeringarna 4, 13, 15 och 5.

I varje gren så fanns det runt 200 tjejer, spridda på sex tävlingsorter i Sverige, som var kvalificerade att få försöka simma hem en av de 16 finalplatserna. Finalen kommer att simmas i Göteborg den 4–6 december, där de bästa simmarna i landet upp till 16 år kommer att göra upp om medaljerna.

På Elsas tidigare favoritdistans, 100 bröst, så är i år konkurrensen stenhård. Tiden för att ta sig till final 2014 var 1.18,65, att jämföra med årets tid då man var tvungen att göra 1.16,71. Elsa simmade grenen på 1.14,44 vilket var med god marginal till en finalplats. Även på 200 medley så simmade hon riktigt snabbt vilket tog henne till en final som den fjärde snabbaste tjejen i landet.

Söderhamn ställde också upp med ett lagkappslag på 4x100 medley där man tävlade i klassen 01 och yngre vilket var tufft för Söderhamnslaget då två tjejer är födda 2002, en 2003 och en 2004. Dock så placerade sig tjejerna på en 51 plats av totalt 105 lag som tävlade i Sverige. I laget ingick Elsa Bergh, Victoria Flyman, Clara Bergh och Lovis Jernberg.

Hudiksvall representerades av Hampus Moberg och Niels Herrman, som i år tävlade i åldersklassen P14.

I detta tävlingsområde, Mellansverige, fick de möta simmare från bland annat Gävle, Karlstad, Västerås, Örebro, Karlskoga och Uppsala vilket betyder stora klubbar och hård konkurrens.

I vanlig ordning blev det fina personliga rekord för Hampus och Niels samt en erfarenhet rikare av att delta på ett ungdomsmästerskap.

Mer läsning

Annons