Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallsbadare får vänta

Badsugna får vänta ytterligare två veckor på att löga sig med bad och bastu i Hällåsens simhall. Men när hallen öppnar 1 september är det med ett helt nytt bastulandskap, lovar Arne Hansen.

Annons

Trogna simhallsbesökare hade räknat med att få kasta sig i tempererat badvatten, den 18 augusti. Men det blir till att torrsimma ytterligare en tid. Simhallen öppnar först 1 september.

• Har stammisarna hört av sig och klagat?

- Några få. Förskjutningen beror på leveransförseningar, semestrar och svårt att få det att stämma med alla hantverkare: rörmokare, elektriker och snickare, säger simhallsföreståndare Arne Hansen.

Men den som väntar tålmodigt kommer att få sin belöning;

- Det blir ett helt nytt bastulandskap: större våtbastu, nya dofter som tallbarr, till exempel. Det blir ny belysning och en helt annan bastukänsla, lovar han.

Arne Hansen har noterat att solariesolandet på simhallen gått ner, medan bastubadandet ökat. De 800 000 kronor som kommunen investerar i de fyra bastuerna är därmed väl använda pengar.

- Antalet badbesök minskade något under första halvåret i år. Det tror jag beror på att den ovanligt snörika vintern gjorde att folk hellre ville vara ute, säger Arne Hansen.