Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver till Olovsson i SM-sprinten

Kristin Olovsson kan vara Rehns BK:s nästa storlöpare.
I helgen knep hon ett silver i D20-klassen på SM-sprinten i Uppsala.
– Det är svårt att fatta det, säger 18-åringen.

Kristin Olovsson, som fyller 19 på onsdag, springer sitt första år i D20-klassen. Den senaste tiden har formen varit på uppgående och för två helger sedan blev hon trea i Silva League-sprinten i sin klass.

– Jag orkade springa hur mycket som helst under hela den helgen. Jag kände att jag var i jättebra form och visste att den skulle hålla i sig, säger hon.

Det gjorde den sannerligen. För i helgen var det dags för nya framgångar för Rehns BK:s talangfulla löpare. På SM-sprinten i Uppsala sprang hon hem en silvermedalj i D20-klassen – hennes tyngsta skalp hittills i karriären.

– Det är ju SM-medaljer jag tränar för, men det är ändå lite svårt att fatta att jag kunde ta SM-silver, säger Kristin Olovsson, som bland annat tog USM-brons som 16-åring.

– Sedan dess har jag höjt mig och det här är den absolut tyngsta medaljen, fortsätter hon.

SM-silvret i D20-klassen bärgades efter att ha sprungit i mål 35 sekunder efter Sara Hagström från Falköping. Inledningen av distansen var klurig och innehöll många vägval.

– Men jag var rätt konsekvent, valde ett vägval och fullföljde det så bra som möjligt. Vid varvningen fick jag höra hur jag låg till och efter det gjorde jag två missar. Det var lite surt, säger Kristin Olovsson, som fick växla upp mot slutet.

– Sedan var det bara att springa runt slottet (Uppsala slott) allt vad jag kunde. Det blev en löpbetonad avslutning.

När Kristin Olovsson korsade mållinjen meddelade speakern att det skulle bli medalj.

– Det var väldigt skönt och kul att höra det, säger hon.

Hur jobbar du vidare efter den här framgången?

– Jag hoppas kunna vara med till JVM-lägret i Norge i augusti och så är det SM i höst som jag siktar mot. Men nästa år är mitt sista som junior. Då vill jag försöka ta mig till JVM.