Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver till holken från Bergsjö

Anton Henriksson Bergström och Oskar Arnesson, från Bergsjöskolan, kom tvåa i fågelhus-SM som arrangerades under helgen.

Annons

I höstas började Anton Bergström Henningsson och Oskar Arnesson att bygga en fågelholk som är en kopia av muminhuset. Fågelholken skickades in till den nystartade tävlingen fågelholks-sm, där de i helgen kammade hem en hedrande andraplats på Trädgårdsmässan i Stockholm.

I juryns motivering skriver man bland annat att "här hamnar vi i grannlandet Finlands sagovärld. Med skickligt hantverk och detaljrikedom låter holken fåglarna få eget hus med täppa".

31 holkar var med och tävlade. Vann gjorde 14-åriga Zsombor Karoly från Västerås med en frihängande holk i form av en tofsmes.

Förutom jurygruppen röstade mer än 5 000 mässbesökare om den bästa holken. För arrangemanget stod Sågbäcksgymnasiet, Huddinge kommun och Nordiska trädgårdar.