Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver till holken från Bergsjö

Anton Henriksson Bergström och Oskar Arnesson, från Bergsjöskolan, kom tvåa i fågelhus-SM som arrangerades under helgen.

I höstas började Anton Bergström Henningsson och Oskar Arnesson att bygga en fågelholk som är en kopia av muminhuset. Fågelholken skickades in till den nystartade tävlingen fågelholks-sm, där de i helgen kammade hem en hedrande andraplats på Trädgårdsmässan i Stockholm.

I juryns motivering skriver man bland annat att "här hamnar vi i grannlandet Finlands sagovärld. Med skickligt hantverk och detaljrikedom låter holken fåglarna få eget hus med täppa".

31 holkar var med och tävlade. Vann gjorde 14-åriga Zsombor Karoly från Västerås med en frihängande holk i form av en tofsmes.

Förutom jurygruppen röstade mer än 5 000 mässbesökare om den bästa holken. För arrangemanget stod Sågbäcksgymnasiet, Huddinge kommun och Nordiska trädgårdar.