Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver i monté-SM

/
  • Det måste till målfoto för att skilja tvåan Linda S Hedström och Global Derby, från vinnande Åsa Svensson och Sixten Palema. Foto: Sidmakarn

Hagmyrens Linda Hedström tog andraplatsen i monté-SM som avgjordes utanför V75 spelet på Åby i lördags.
– Jag är jättenöjd med min placering, men samtidigt var det lite snopet. Det var en stenhård strid över mål.

Annons

Till monté-sm bjuds de 14 segerrikaste ryttarna in, och Hagmyren hade faktiskt två ryttare till SM-start. Förutom Linda S Hedström, även Camilla Olsson. Camilla Olsson red Magnefik Girl, dock utan SM-placering.

Linda S Hedström är en av landets tre segerrikaste montéryttare, vilket hon bevisade vid SM-tävlingen. Med Sundsvallshästen Global Derby hade hon inte det bästa utgångsläget, spår tio bakom bilen.

– Så jag hade inte så höga förhoppningar. Men det löste sig bra. Vi fick ett fint lopp.

In på upploppet började Linda och Global Derby få tätkänning.

– Vi låg ett par längder bakom, men 700 meter kvar styrde jag ut.

Och det blev en stenhård fajt mellan Linda Hedström och Åsa Svensson.

– De var tvungen att ta till målfoto för att skilja oss åt. När vi gick i mål visste ingen av oss vem som vunnit. Men det visade sig att Sixten Palema var en halv mule före, berättar Linda Hedström, som kan lägga ytterligare ett SM-silver till meritlistan. Även i fjol blev det silver i monté-SM, och även då med Global Derby.

– Jag är jättenöjd med placeringen, men lite snopet var det allt. Jag hade gärna velat vinna när det var så nära. Men det var ett spännande lopp.

Mer läsning

Annons