Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silbersky: Mycket talar för att det är sista ordet som är sagt

Andreas Clarström har erkänt att han deltagit i den grova misshandeln av Christian Larsson och den kränkande hanteringen av hans kropp efter mordet. Men han har nekat till mord och överklagade tingsrättens dom på fängelse i 10 år.

Utifrån vad Clarström säger på de två filmer som mördarna spelade in i skogen i utanför Viksjöfors, då de skiljde offrets huvud från kroppen med hjälp av en spade, bedömer hovrätten att han var delaktig i själva dödandet. Främst sekvensen då Clarström säger "vi tog honom under vatten och du knivhögg honom", anser hovrätten bevisar att han var delaktig då offret höggs ihjäl med 30 knivhugg.

- Hovrätten har tagit upp mitt resonemang om att det kan finnas en lojalitet och ett grupptryck. Men de har tagit det ett steg längre och sagt att han var deltaktig i mordet, säger försvarsadvokat Leif Silbersky.

Precis som tingsrätten gjorde så dömer hovrätten Clarström till fängelse i tio år för mord och brott mot griftefriden.

Är 10 år i fängelse ett rimligt straff?

- Det kan man ha olika åsikter om. De är väldigt unga, men det är också ett grymt och sadistiskt brott. Och det ligger i linje med vad högsta domstolen har pekat ut som vägledande.

Händer det något mer nu?

- Mycket talar för att det är sista ordet som är sagt.