Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silbersky: Mycket talar för att det är sista ordet som är sagt

Andreas Clarström har erkänt att han deltagit i den grova misshandeln av Christian Larsson och den kränkande hanteringen av hans kropp efter mordet. Men han har nekat till mord och överklagade tingsrättens dom på fängelse i 10 år.

Annons

Utifrån vad Clarström säger på de två filmer som mördarna spelade in i skogen i utanför Viksjöfors, då de skiljde offrets huvud från kroppen med hjälp av en spade, bedömer hovrätten att han var delaktig i själva dödandet. Främst sekvensen då Clarström säger "vi tog honom under vatten och du knivhögg honom", anser hovrätten bevisar att han var delaktig då offret höggs ihjäl med 30 knivhugg.

- Hovrätten har tagit upp mitt resonemang om att det kan finnas en lojalitet och ett grupptryck. Men de har tagit det ett steg längre och sagt att han var deltaktig i mordet, säger försvarsadvokat Leif Silbersky.

Precis som tingsrätten gjorde så dömer hovrätten Clarström till fängelse i tio år för mord och brott mot griftefriden.

Är 10 år i fängelse ett rimligt straff?

- Det kan man ha olika åsikter om. De är väldigt unga, men det är också ett grymt och sadistiskt brott. Och det ligger i linje med vad högsta domstolen har pekat ut som vägledande.

Händer det något mer nu?

- Mycket talar för att det är sista ordet som är sagt.