Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silar mygg och sväljer kameler

Bodil Eriksson undrar varför Lars Molin (M) Ljusdal, inte gjorde en polisanmälan när kommunen gjorde felaktiga nedskrivningar redan 2010?

Kommunalrådet Lars Molin (M) säger till Ljusdals-Posten att för honom är det viktigt att väljarna, invånarna och skattebetalarna kan lita på att vi ser allvarligt på sådana här händelser. Händelsen som han syftar på är polisanmälan som gjorts mot kommunpolitikern Örjan Fridner (S).

När Lars Molin var oppositionsråd i Ljusdal, bad han mig att undersöka nedskrivningar på 36 miljoner kronor som gjorts i boksluten för åren 2009 och 2010. Efter många veckors arbete och kontakter med bland annat Rådet för kommunal redovisning, kom jag fram till att Ljusdals kommun i sina årsredovisningar för åren 2009 och 2010 gjort nedskrivningar på 36 miljoner kronor som var rent lagstridiga. I det privata näringslivet hade dessa lagstridiga nedskrivningar betraktats som bokföringsbrott och polisanmälts. Ingen polisanmälan gjordes, däremot tvingades man att lägga tillbaka merparten av de felaktiga nedskrivningarna.

Lars Molin, vän av ordning och reda, varför gjordes ingen polisanmälan när det gällde de felaktiga nedskrivningarna? Nedskrivningar som dessutom mörkades i årsredovisningarna och förde både oss kommuninvånare, skattebetalare och hela fullmäktige bakom ljuset. Jag tar inte Fridner i försvar men glöm inte bort att det var Fridner själv som gjorde kommunen uppmärksam på sina felaktigt utbetalda arvoden och vill göra rätt för sig, om än lite för sent. Här verkar det som den gode Lars Molin, silar mygg och sväljer kameler, allt för att bli av med en ibland högljudd och mycket verbal politisk motståndare.

Bodil Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel