Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigurd Söderquist, 90 år

Annons

90 år fyllde den 10 januari Sigurd Söderquist, Söderhamn.

Sigurd är född i Söderhamn och uppväxt i Långrör, Sandarne. Familjen består av sonen Per-Anders och fästmön/livskamraten May Grönkvist, samt svärsonen Robert Mellberg. Vidare har Sigurd fyra barnbarn och fem barnbarnsbarn.

Han är utbildad rörmontör vid landstingets tvååriga yrkesskola, Tönshammar, Sandarne. Senare vidareutbildade han sig till VVS-ingenjör och arbetade som konsulterade ingenjör i Gävle, Sundsvall, Hudiksvall och Ljusdal i sammanlagt 45 år.

Han har varit förtroendevald inom Svenska kyrkan, Söderhamn, i olika nämnder i 30 år, samt under denna tid även varit kyrkvärd i Ulrika Eleonera kyrka.

Han tillhör RPG, Riksförbundet PensionärsGemenskap.

Sigurd är en hängiven släktforskare som har hittat sina anor långt tillbaka. På en linje är han sannolikt 74:e generationen, räknat från Julia Minor av Rom, död år 51 före Kristus. Hon var syster till diktatorn Gaius Julius Ceasar, mördad år 44 före Kristus.

Lokalt är Sigurd medlem i släktforskarföreningen ALIR i Söderhamn, och på riksplanet Sveriges Släktforskarförbund, Genealogiska Föreningen, Sällskapet Vallonättlingar och G-gruppen, som forskar på tyska anor.

Sigurd har även bokbinderi och klassisk musik som intresse. Andra intressen har varit att tillsammans med May göra vandringar i både lågland och fjäll, samt Söderhamnsklassiker för 29:e gången år 2016.