Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Signeulparken och Collinparken officiellt invigda

Idag var det äntligen dags för återinvigning och namngivning av Signeulparken och Collinparken. Det var Ljusdals historia som stod i fokus när den kulturhistoriska festivalen samtidigt hade premiär.

På var sida om järnvägen i centrala Ljusdal finns numera två moderna stadsparker- med namn. Idag var det dags för återinvigning och namngivning av de båda parkerna som varit namnlösa i nära hundra år.

- Det var bra att man äntligen fick riktiga namn på de här parkerna, säger Olle Larsson som bott i Ljusdal sedan sextiotalet.

Och många av Ljusdalsborna som samlats för att se de båda parkerna döpas och invigas denna varma lördag håller med honom. Flera av dem har trots att de bor i Ljusdal aldrig varit i Signeulparken förut, men tror att det bli ändring på det nu.

- Om det blir aktiviteter här kommer jag absolut att komma hit, säger Ingun Gunnarsson från Ljusdal och Betty Thor Tysk från Tallåsen håller med.

Parkdöpningen anordnades i samband med den första upplagan av Ljusdals kulturhistoriska festival. Läs mer om parkdopet och den kulturhistoriska festivalen i måndagens bildreportage i Ljusdalsposten.