Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siffrorna på bordet, Keisu

Anna-Carin Keisu har förvisso gett oss alla de siffror vi har frågat efter, samma siffror som alla kunnat läsa om i tidningen. Inte någonstans har hon dock redovisat vad dessa siffror utgörs av.

Svar till Anna-Carin Keisu (8/9).

Anna-Carin Keisu har förvisso gett oss alla de siffror vi har frågat efter, samma siffror som alla kunnat läsa om i tidningen. Inte någonstans har hon dock redovisat vad dessa siffror utgörs av. Det är lätt att slänga ur sig att det här kan minsann kosta kommunen över 40 miljoner kronor utan att tala om vad det är som utgör den egentliga kostnaden. I det fallet kan man ju slänga ur sig vilka siffror som helst i tron om att folket bara ska gapa, svälja och ta emot.

Ett typexempel är när det uppgavs att det skulle kosta 23 miljoner kronor att renovera Mo skola. Det visade sig, när vi själva till slut lyckades få tag på siffrorna från tekniska förvaltningen, att de verkliga renoveringsbehoven ligger på cirka 4,3 miljoner kronor för att skolan ska fortsätta att vara användbar. Av dessa pengar utgörs cirka 2 miljoner kronor, högt räknat, av renovering av halva taket på stora byggnaden då ena halvan redan är åtgärdad.

Det finns en liten skillnad på siffror här, närmare bestämt 19 miljoner, som nog behöver sin förklaring. Tilläggas ska också att denna påhittade siffra låg till grund för kommunfullmäktiges beslut om nedläggning av skolan.

Nej, det här duger inte Anna-Carin Keisu, du är folkvald politiker och ska agera för kommunens bästa. Visa nu att du är kvinna för ditt uppdrag och kom upp med siffrorna på bordet och redovisa vad det är kan kosta över 40 miljoner.

Det duger inte med tafatta försök att skylla på skolpengen för den ska ju ändå utgå till alla våra skolbarn oavsett vilken skola de går i. Den typen av sandlåda kan ni hållas med i korridorerna. Här är det föräldrar, medborgare och, ve och fasa, kanske till och med dina egna väljare du har att göra med och då kan det vara läge att agera vuxet och lägga fram riktiga fakta och riktiga siffror, siffror som visar den totala besparingen som uppnås och framför allt siffror som visar vad hela denna omställning kostar. Hudiksvalls innevånare förtjänar att få veta sanningen, tycker du inte det?

Det gäller för dig att inse att det är dags börja göra rätt för din förtroendeposition nu och kanske backa tillbaka, riva upp beslutet om nedläggning och hitta nya vägar för att lösa de praktiska och ekonomiska problem som kommunens skolor dras med för annars kommer denna fråga att ta ordentligt med plats i kommande valrörelse vare sig du vill det eller ej. Så här bara ett år innan valet ter det sig som ett glasklart politiskt självmord att fortsätta agera på det sätt du gjort hittills.

Det är också naivt av dig som folkvald politiker att tro att du ska kunna genomföra dessa klara försämringar för kommunens skolbarn utan att samtidigt förstå att vi som berörs av dem kommer att strida till sista blodsdroppen. Du måste inse att motivet för det vi gör är så oerhört mycket större än de futtiga besparingsmiljoner som du inte ens kan redovisa för.

Mo skolas föräldraförening

genom Krister Carlsson och Morgan Karström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel