Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF skötte sig fint i Skellefteå

När Nordeamästerskapen i friidrott avgjordes uppe på Norrvalla i Skellefteå för Norrlandsregionen, så var Söderhamns IF tämligen ensamma från den södra delen.

Inga andra klubbar från Hälsingland och inte ens Gefle IF hade några deltagare på plats – då är ändå tävlingen ett mästerskap för klassen 13-14 år. Alltså deras största tävling för säsongen.

– Vi är väldigt ensamma här ifrån regionen vilket är väldigt synd, säger Benny Andersson, ledare i SIF.

– Avståndet är det som mest gör det, inflikar kollegan Leif-Göran Mosell.

Och det blev knappast så att SIF:arna behövde ångra sin resa i norrled och där det blev guld både i spjut med 25.82 och i diskus med 20.75 för Ebba Andersson i klassen F13.

På 800 meter i F14-klassen blev det tvåa stycken från SIF på pallen, där Astrid Erixon var tvåa på 2.45,10 och Fanny Högqvist trea på 2.46,50 i en final som vanns av Amanda Trense från Östersund och Jämtland/Härjedalen på 2.31,52.

Astrid tog sedan också ett brons på 300 meter med tiden 47,30 och med dryga sekunden fram till hemmatjejen Fanny Pannboon från Skellefteå AIK på 46,27.

Lägg därtill att Magdalena Mosell placerade sig på bronsplatsen både efter finalen på 600 meter med tiden 1.58,38 och den lite mer än dubbelt så långa finalen på 1500 meter.

I den avslutade stafetten 8x200 meter kom Hälsingland med ett rent klubblag från Söderhamns IF och där man slutade sexa på 4.21,17.

HASSE SJÖGREN