Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHK fyndade ridhus på Blocket

/
  • Så här ser det ut, SHK:s nya ridhus. Fast uppfört på Tälje kommer det att se lite annorlunda ut.

Söderhamns hästsportklubb har länge sökt egna lokaler. Nu har man funnit dem. En annons på Blocket gjorde att man kunde förvärva ett ridhus som förmodligen kan börja användas sommaren 2010.

Annons

Äntligen!

Efter enträget letande har Söderhamns hästsportklubb, SHK, hittat sitt sedan länge eftersökta ridhus som gör att klubben kan bedriva en mer rationell och professionell verksamhet än vad som varit fallet hittills.

– Vi har letat länge, men det har oftast burit i väg med kostnaden. Men en dag passerade jag en tomt i Ockelbo där man höll på att montera ner en plantskola. Några dagar senare var den utlagd på Blocket, berättar Anna Lundgren, ordförande i SHK, som har svårt att dölja sin förtjusning över att frågan är löst.

Priset var 250 000 kronor vilket i sammanhanget är rena fyndet. Motsvarande bygge i nyskick och speciellt ämnat för hästsport skulle ha kostat sjusiffrigt. Hästsportklubbens ekonomi är förhållandevis god, varför man kan betala byggnaden med egna medel.

– Sedan får vi se hur vi löser uppförandet av byggnaden. Antingen äger och driver vi det själva, eller så hyr vi av kommunen. Att äga och driva själv är förstås bra, men det betyder en hel del arbete. Att hyra av kommunen gör att vi slipper en del arbete.

Nästa sommar hoppas SHK kunna inviga ridhuset.

Mer läsning

Annons