Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shaken–Not störd!

Röda mattan var utrullad och det vankades fest på fredagskvällen.

Glada hudik-teatern hade bjudit in Hudiksvallsborna för att fira släppet av boken "Shaken! Not störd".

Annons


Vänner, bekanta, sponsorer och företagare var inbjudna till releasefesten för boken om Elvis-gänget. Pär Johansson inledde kvällen med att säga att de aldrig får glömma bort sina rötter. Hudiksvall är viktigt för dem och utan det stödet hade de aldrig lyckats, förklarade han. Att döma av gästernas applåder som följde på talet verkar kärleken vara ömsesidig.
Han som skrivit boken är journalisten och författaren Petter Karlsson. Samma man som också skrivit Drömelvan och Zlatan är Zlatan. Egentligen hade han tänkt ta en paus från bokskrivandet, men när han fick erbjudandet om att dokumentera Glada Hudikteatern kunde han inte tacka nej.
– Det finns drag hos Zlatan som jag också ser i Toralf, viljan att synas och göra sitt bästa, säger han.
Han har följt teatern i över åtta år. Från början var det för en artikel till Expressen, men resan blev längre än så och nu har alla diskussioner om korv, världens bästa skådespelare och lingon tillsammans med teaterensemblen resulterat i en bok.
– Jag har träffat en hel del stora personligheter tidigare. Men att ge sig i kast med det här var häftigt.
En av dem som gjort boksläppet möjligt är förläggaren Bjarne Sellin. Efter att han sett Elvis-föreställningen på Cirkus blev han så tagen att han inte kunde släppa idén.
– Det har hänt något fantastiskt här. Det är världsklass, för att använda Pärs uttryck, säger han.