Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF:s trista statistik

Dåligt anfallsspel i början på matcherna och ihåligt försvarsspel i slutet. Det visar statistik som Sporten tagit fram från Söderhamns FF:s första nio seriematcher.

Annons

Noll gjorda mål första halvtimmen och åtta insläppta sista kvarten. Så ser SFF:s trista statistik ut från de första nio matcherna av fotbollstvåan, och som Sporten tagit fram.

– Vi är inte dåligt tränade, det är inte därför vi släpper in många mål i slutet. Då är det värre med de första kvartarna i halvlekarna, att vi släpper in en hel del mål då, säger en SFF:s tränare Lars Bäckström.

Det stämmer. Enligt tidningens siffror har Söderhamnslaget släppt in drygt 33 procent av baklängesmålen under de inledande 15-minutersperioderna av halvlekarna. Framåt har det varit bäst sista kvarten av matcherna då SFF gjort fyra av sina åtta mål.

I kväll möter man Skiljebo på Hällåsen. Utan målvakten Joachim Myhr som för ett par veckor sedan bröt kontraktet och flyttade hem till Ytterhogdahl.