Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF:s segersvit höjer temperaturen inför derbyt: "Det är verkligen en grym start"

Söderhamns FF höjer temperaturen inför derbyt mot HuFF.Segern mot Morön var lagets tredje raka – och äntligen är energiliraren Robin Olofsson tillbaka på allvar.

Annons

Sedan 2014 har Robin Olofsson kämpat för att komma tillbaka efter en knäskada. Nu är den jobbiga resan över för 28-åringen, som i torsdagens möte med Morön spelade 90 minuter.

– Jag spelade mot HuFF i DM-semin, men drog en baksida efter 70 minuter och var borta fyra veckor. Sen hoppade jag in 20 minuter mot Valbo senast. Men innan dess var det två år sedan jag spelade 90 minuter. Och det känns nu kan jag säga, säger han.

Men att han varit borta från spel i snart två år märktes inte. Och när hjärnspökena försvunnit kan han också spela med den energi som Söderhamnspubliken vant sig vid att se honom leverera.

– Det är fruktansvärt roligt, äntligen liksom, att känna sig hel. Jag känner mig i bra form och har kört hårdrehab. I början var jag rädd för att slå upp knät, men nu är det helt borta. Jag spelar med mycket energi så jag måste våga gå in i närkamper fullt ut, säger Robin Olofsson, som var riktigt nöjd med SFF första halvlek hemma på Helsingehus Arena.

Segermålet kom redan efter tio minuters spel då Nermin Celjo ryckte sig fri och lobbade in 1–0. SFF fortsatte sedan att trycka på, och borde sett till spel och chanser ha avgjort matchen innan paus.

– Första halvlek är jättebra, trots den här planen. Vi vågar rulla som vi ska, men efter paus blir vi lite trötta och går ner oss. De får spela igenom oss en del. men det är skönt att vi kan hålla undan till seger, säger Robin Olofsson.

Morön blev aningen vassare, men närmare än ett tungt skott från Gedyon Beyene i 83:e minuten som SFF-målvakten Simon Elgh reflexräddade, kom aldrig Skellefteålaget.

– Det är verkligen en grym start, vi är bra och har ett bra go i laget. Det är många i laget som spelat i division 2 i två år och nu får vi skörda frukterna. Det, plus att vi fått krydda med några nya, gör att vi blivit så mycket bättre, säger Robin Olofsson.

Är ni ett lag för toppen till och med?

– Det är så tidigt så man kan inte kolla nån tabell, vi får nöta på och vårt mål är ju att slå förra årets resultat. Det är ett mål gott som något.

MATCHFAKTA

Söderhamn–Morön 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 (10) Nermin Celjo.

Publik: 235.