Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF-kaptenen om skadan som tvingade honom att bryta derbyt: "Hade ont även innan matchen"

Söderhamns FF:s lagkapten Fredrik Stenberg tvingades att bryta derbyt mot Hudiksvalls FF.
Anledningen – en bristning i vaden.
– Jag hoppas kunna spela matchen på söndag, säger 19-åringen.

I förra veckans segermatch mot Morön fick SFF-kaptenen Fredrik Stenberg en smäll på vaden, vilket tvingade honom till viss vila inför derbyt mot Hudiksvalls FF.

– Jag vilade några dagar, när det var långhelg. Men på träningen i söndags så small det till i vaden. Jag hade svårt att stödja mig på benet och hoppade av, säger Stenberg.

I måndagens derby mot Hudiksvalls FF fanns han ändå med i startelvan. Men i paus tvingade smärtan i vaden honom att bryta matchen.

LÄS MER: Se målen från derbyt mellan HuFF och SFF

– Jag hade ont även innan matchen och funderade på om jag kunde spela. Jag testade, men kände att jag gick på halvfart. Jag sa till Dennis (tränare Ohlsson, reds. anm.) att jag hade ont och när han inte kan få ut fullt av mig, så var det lika bra att byta.

Från sidlinjen fick han se sitt SFF åka på en tung derbyförlust. Och på tisdagen kollade Stenberg upp skadan närmare och fick domen – det handlar om en bristning i vaden.

LÄS MER: SFF chanslöst på Glysisvallen

Nu väntar lättare rehabträning under veckan, och SFF:s mittback har inte gett upp hoppet om spel mot Ånge på söndag.

– Jag har fått lätta rörelseövningar som jag ska köra, jogga lite på sidan och så. Sen ska jag försöka få in ett besök till på fredag, inför matchen. Förhoppningsvis kan jag vara med på söndag, om det läker bra.

Var du orolig att det skulle vara något mer allvarligt?

– Med tanke på att det började med en smäll mot Morön som sedan gick upp på träningen, så tänkte jag att det inte kunde vara så illa och att det inte skulle handla om en långtidsskada. Någon vecka hade jag tänkt mig, och förhoppningsvis går det fortare än så.

Vad säger du om derbyförlusten mot Hudiksvall?

– Vi ger bort segern kan man väl säga, vi är inte riktigt där. Vi kanske underskattade dom lite när vi kommer från tre raka segrar och hade vunnit mot dom i DM tidigare på säsongen. Samtidigt hade HuFF torskat mot Timrå, så vi var kanske inte lika taggade som vi borde ha varit. En besvikelse var det.

LÄS MER: Krönika: "Klasskillnad när derbykungen Lööf och HuFF spände musklerna"