Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF förlorade sista matchen

Ett tidigt ledningsmål bäddade för en seger.
Men med en man mindre i andra halvlek kunde man inte hålla ut – och förlorade till slut med 4–1.
– Hade vi inte fått utvisningen hade vi vunnit, säger tränare Benny Dahlin.

Vårsäsongen skulle avslutas med en vinst borta mot Härnösand – det var åtminstone tanken.

Och efter att en Härnösandsback tidigt i matchen knoppat in ett självmål kunde SFF inte ha fått en bättre start.

– Första 15 spelade vi fegt. Sen var det faktiskt Härnösand som bjöd in oss i matchen med ett självmål. Efter det hade vi en del omställningsmöjligheter som vi borde ha gjort mål på, säger Benny Dahlin.

Och resultatet höll sig fram till pausvilan. Men kort därefter åkte Emil Oremo på sitt andra gula kort efter två tuffa dueller och blev utvisad.

– Emil går väldigt hårt in i duellerna i vanliga fall. Nu var han lite för het och åkte ut, säger Benny Dahlin.

– Han har bett om ursäkt till laget. Men alla gör misstag och går han inte så hårt in i duellerna så är han inte lika bra. Under säsongen har han spelat hem många poäng till oss, fortsätter han.

Och med en man mindre mot ett bollskickligt Härnösand hade inte SFF mycket att sätta emot. Kvitteringen kom ganska omgående och kort därefter fick Härnösand en billig frispark och kunde ta ledningen i matchen.

Till slut rann resultatet i väg och SFF förlorade med 4–1.

– Hade vi inte fått utvisningen hade vi vunnit, så känns det. Men Härnösand gör det bra och spelar tålmodigt. Om vi hållit ut och inte släppt in första målet så tidigt så kanske de hade blivit frustrerade. Nu var vi tvungna att chansa och gå fram för att försöka få med oss en poäng, säger Benny Dahlin.