Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF fick slita hårt

Det satt hårt åt för serieledande Söderhamns FF att besegra bottenlaget Stöde. Först i slutet kunde SFF vända underläget till vinst med 2–1.

Annons

Resultatmässigt har hösten börjat strålande för tabellettan Söderhamns FF.

I fredags tappade tvåan Hille två poäng efter oavgjort mot Valbo och i lördags föll trean Hofors mot Falun.

Och när SFF gjorde sin plikt mot bottenlaget Stöde har SFF gjort ett miniryck i tabelltoppen.

Däremot finns det en del att fundera över gällande SFF:s spel för tränaren Benny Dahlin. För det var ingen övertygande insats som helvita SFF gjorde mot Stöde. Och det var först under matchens sista tretton minuter som SFF kunde vända 0–1-underläget från den första halvleken.

– Ja, man är prövad, skrattar Benny Dahlin och fortsätter:

– Vi var svaga på det mesta i den första halvleken. Till den andra fick vi pröva både plan A, B och C. Men jag tycker att vi vände rättvist. Jäkligt skönt att få in tvåan men nu kan det bara bli bättre, summerar Dahlin som efter en tafatt första halvlek med dåligt passningspel och taffliga uppspel fick se sitt lag ta tag i händelserna på ett betydligt bättre sätt i den andra halvleken.

SFF tog över mer och mer anförd av sitt eget kraftverk på mitten, Terje Weilj. En lirare som verkar ha hur stora lungor och hjärta som helst. Han fanns överallt på planen i den tryckande och gassande värmen på Hällåsen.

– Fy fan, vad varmt det var! Jag hade rejäl krampkänning på slutet, säger Terje som med sitt energirika och kraftfulla spel visade vägen för sitt SFF.

Länge verkade det som om Stödes målvakt Erik Axel Hedenström skulle bli ett rejält spöke för serieledaren.

Men efter ett antal kvalificerade räddningar fick han ändå ge sig då Nermin Celjo lyckades rulla in 1–1 under honom i den 77:e minuten. Den fina framspelningen i djupet serverade Simon Åberg.

Målet gav SFF ännu mer energi och Stödes försvar fick allt jobbigare att försvara sitt mål.

Men med sex ordinare minuter kvar stötte pigge Niklas Holm in segerbollen från nära håll. Den här gången var det Tomas Renman som stod för den fina framspelningen från sin vänsterkant.

– Vi slog bort passningar och missade uppspel i den första halvleken. Till den andra flyttade vi upp laget, började kriga och tog kampen. Och jag kände direkt att vi fick grepp på dem. Skönt att kämpa ner dem. Nu ska vi inte titta neråt i tabellen utan göra vårt. Och då når inte de andra ikapp oss, lovar kraftverket Weijl.