Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFF chanslöst på Glysisvallen: "Vi sätter oss själva i skiten i onödan"

Söderhamns FF kom till spel mot HuFF med tre raka segrar.Kanske blev det också lagets fall i säsongens första hälsingederby?

Segraren skulle ta klivet upp som ensam tvåa i tabellen, och för Söderhamn var det ett helt realistiskt mål inför derbyt mot HuFF. Man slog sin motståndare med 2–0 i DM-semifinalen tidigare i år, och SFF har hittat ett spel som är vägvinnande.

Men när 90 minuter var spelade betydde det noll och ingenting.

– Jag vet inte vad det var som hände. Skillnaden mot, ja alla matcher från Timrå och framåt, är att då vågar vi spela. De sätter väl bra press och vet vad de ska göra, men vi blir onödigt stressade. Vi sätter oss själva i skiten i onödan, vi är inte riktigt där, säger SFF:s högerback Adam Jonsson, som var en av lagets bästa, trots en ovan position.

– Jag kan inte säga att jag gjorde en bra match, jag har gjort betydligt bättre. Det är det här att spela högerback... en del tänker ytterback som ytterback, men det är stor skillnad.

Hur menar du då?

– Jag har blivit bekväm som vänsterback och vill ha bästa foten in mot planen. Sen blir det ju stor skillnad i hur man agerar när man försvarar. Det blev en drastisk förändring när Tommy (Nordh) gjorde illa sig igår på träningen.

Matchen då? SFF höll spelet uppe bra mot ett starkt hemmalag, men fick till slut ge sig när Sihan Cener med ett perfekt inlägg hittade Pelle Lööf för 1–0 i slutet av första halvlek.

Direkt i andra kom sedan avgörandet när Christoffer Lindberg på egen hand placerade in 2–0. SFF hade däremot inte någonting i offensiv väg. Det var först i slutminuten som inbytte Simon Fäger så när kunde fixa ett tröstmål till 1–3, men då räddades bollen på linjen av framrusande HuFF-försvarare.

– Jag tror vi gick ut med mer respekt i DM mot dem. Nu kommer vi med tre raka segrar och tror på det vi gör och hade kanske för lite respekt för HuFF, vi vet ju att det är ett bra lag. Sen är ju frågan, vill man anpassa sig efter motståndet eller spela sitt eget spel? säger Adam Jonsson.

Svaret den här måndagskvällen var att man kanske skulle ha gjort det förstnämnda...