Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex skadade i tre trafikolyckor

Sex personer fördes till sjukhus efter tre trafikolyckor i Söderhamn, på torsdagsmorgonen.

Bländande sol var olycksorsaken i två av fallen.

Inom loppet av 95 minuter, på torsdagsmorgonen, fick räddningstjänsten i Söderhamn rycka ut på två trafikolyckor.
Olyckorna ledde till att fyra personer fick uppsöka sjukhuset för att få sina skador omsedda. I alla fyra fallen uppges skadorna ha varit lindriga.
Klockan 08.04 kom två unga kvinnor i bil på Södra Tvärleden i riktning österut. Enligt uppgift ska solen ha bländat så att föraren av bilen inte uppmärksammade en lastbil som körde ut på Tvärleden, från Lockmyravägen. Trots en kraftig inbromsning körde personbilen in i bakänden på lastbilen. De två kvinnorna klagade över smärta från bilbältet och fördes till hälsocentralen för undersökning.

Vid halvtiotiden på förmiddagen körde en skåpbil tillhörande ett företag i Söderhamn Norralagatan i sydlig riktning, mot Hamnbron. Vid korsningen med Köpmangatan gjorde en personbil plötsligt en vänstersväng ut från Köpmangatan och ut på Norralagatan, som är huvudled.
Föraren av skåpbilen lyckas inte undvika en krock. Trots att farten var låg blir kollisionen relativt kraftig. Räddningstjänsten tvingades klippa upp personbilens vänstra dörr för att få ut kvinnan så skonsamt som möjligt. Hon klagade över smärta i nacken.
Både föraren av skåpbilen och kvinnan fördes i ambulans till sjukhus.

Vid fyratiden på eftermiddagen var det återigen dags för en trafikolycka på Tvärleden. I korsningen Hasselstigen/Ringvägen körde en förare, bländad av solen, ut från Hasselstigen rakt in i sidan på en annan personbil. Hasselstigsbilen snurrade 180 grader och blev stående mitt på vägen med fronten kraftigt demolerad. Den andra bilen hamnade i diket.
Förarna, som båda var män, fördes med ambulans till sjukhus.
Ingen skadades allvarligt utan kunde skrivas ut senare på kvällen.