Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex riskerar fängelse för knark i holkar

Amfetaminet gömdes i fågelholkar i en skog utanför Gnarp. Nu riskerar sex åtalade att dömas till fängelse för knarkhanteringen.

Det var förra hösten som två fågelholkar med ovanligt innehåll sattes upp i varsin tall i Gnarpstrakten. I holkarna fanns 950 gram amfetamin, enligt åklagaren.

– Anledningen till att man lade det där var att det inte skulle frysa. Det hade varit nedgrävt i marken först, säger kammaråklagare Marie Reutne.

Tidningen har tidigare berättat om fågelholkarna i Nordanstigs kommun som senare plockades ner och spikades upp i Galtström i Sundsvalls kommun. Därifrån ska narkotikan ha transporterats vidare till säljare i Sundsvallstrakten.

Åtalet omfattar bland annat handel med 1,2 kilo amfetamin. När rättegången i Sundsvalls tingsrätt avslutades på onsdagen krävde åklagaren fängelsestraff för de sex personerna från Västernorrland.

Två av huvudpersonerna riskerar sex års fängelse, två riskerar fyra års fängelse och för de två som anses ha minst roll i hanteringen yrkade åklagaren på två till tre års fängelse.

Domen meddelas den 7 november. Det var de åtalade själva som berättade att de hade använt fågelholkar som knarkgömma. Det är uppenbarligen ingen ny idé i knarksammanhang:

– Jag har hört talas om att det har använts förut, säger Marie Reutne.