Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex nya vargvalpar i Galvenreviret

Den invandrade finskryska varghanne som med en tik under vintern 2007/2008 slog sig ner i det så kallade Galvenreviret fortsätter att producera valpar. Forskare och personal från länsstyrelsen har nu kunnat konstatera att en kull på sex valpar fötts där i vår.

Den invandrade finskryska vargen i Galvenreviret fortsätter att glädja dem som vill ha bättre gener i den skandinaviska vargstammen. Personal från Skandinaviska vargprojektet, Skandulv, Viltskadecenter och länsstyrelsen har nu konstaterat att en ny kull valpar fötts i området. Enligt rovdjurshandläggare Tomas Bernelind på länsstyrelsen är det sex valpar i årets kull.

- Det är en tikvalp och fem hanvalpar. Att vi i år har kunnat fastställa ett exakt antal beror på att tiken i reviret är märkt med en GPS-sändare och vi vetat om var lyan varit belägen.