Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex nya vargvalpar i Galvenreviret

Den invandrade finskryska varghanne som med en tik under vintern 2007/2008 slog sig ner i det så kallade Galvenreviret fortsätter att producera valpar. Forskare och personal från länsstyrelsen har nu kunnat konstatera att en kull på sex valpar fötts där i vår.

Annons

Den invandrade finskryska vargen i Galvenreviret fortsätter att glädja dem som vill ha bättre gener i den skandinaviska vargstammen. Personal från Skandinaviska vargprojektet, Skandulv, Viltskadecenter och länsstyrelsen har nu konstaterat att en ny kull valpar fötts i området. Enligt rovdjurshandläggare Tomas Bernelind på länsstyrelsen är det sex valpar i årets kull.

- Det är en tikvalp och fem hanvalpar. Att vi i år har kunnat fastställa ett exakt antal beror på att tiken i reviret är märkt med en GPS-sändare och vi vetat om var lyan varit belägen.