Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sett fram mot sedan jag var liten"

Det var pastellfärger, pärlor och annorlunda fordon som gällde när 175 studenter från Torsbergsgymnasiet gick på bal på Scandic på torsdagen.

Den första bilen rullade fram till den röda mattan exakt klockan 16. De var en svart hot rod med eldsflammor i lacken och i den satt årets värdpar – Linnea Edvinsson och Tobias Brorén. De båda är vänner sedan många år och spelar i orkester tillsammans. Deras uppdrag är att hälsa alla välkomna. Något som de inte behövde känna sig ensamma när de utförde. Hundratals anhöriga till studenterna hade samlats utanför entrén och välkomnade alla baldeltagare med applåder och jubelrop.

Några av de första som anlände var Felicia Björkman och Hanna Sundin Fredin i en orange Ford Mustang. För dem hade förberedelserna inför den perfekta kvällen pågått sedan klockan nio på morgonen.

– Man ska göra allt som man drömmer om, håret, klänningen – så som du vill se ut ska du se ut, helt enkelt. Du ska följa dina drömmar, säger Felicia Björkman.

Och det visade sig att många var så vackra att några av deras anhöriga hade svårt att känna igen dem.

Många av tjejerna bar klänningar i pastellfärger och pärlor i så väl håren som på klänningarna. Även bland killarna var det populärt med pastell, men då endast på flugor och slipsar. Men den stora trenden med årets bal var att många hade vågat ta ut svängarna i val av fordon. Vackra bilar hade i många fall konkurrerats ut av bland annat en traktor, en båt, skateboards och en bandvagn som var försedd med texten "ökänd". Chauffören Oskar Olsson lovade dock att det inte var den bandvagn som jagades av polisen genom Bollnäs och upp på Bolleberget för några år sedan.

Men varför står det då ökänd på den?

– Varför inte?

Det traditionsenliga minglet med anhöriga på baksidan av hotellet avbröts plötsligt av en rejäl regnskur och många studenter fick skynda sig in. Två av dem som gjorde en rusning i långklänning var Emilia Sjödin och Anna Redenius. De är barndomsvänner och har drömt om balkvällen länge.

– Förväntningarna är ganska stora. Lite regn gör ingenting. Det här har man sett fram mot sedan man var liten, säger Emilia Sjödin.

– Jag har alltid tänkt att jag ska gå på balen, säger Anna Redenius.

När studenterna hade fotograferats och sagt hej då åt sina anhöriga blev det middag och dans.