Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Setra säljer och sanerar

Setra säljer Östernäsområdet i Ljusdal för 3,4 miljoner kronor och sanerar det för minst 6 miljoner. Dessutom hålller bolaget dörren öppen för att medverka i evenemangshallsbygget på området.

Förutom Leif Hansen (SRD), som yrkade på återremiss för en ny prisförhandling, föreslog en enig kommunstyrelse att kommunfullmäktige ska besluta om köp av det gamla sågverksområdet på Östernäs i Ljusdal för 3,4 miljoner kronor av Setra Trävaror AB.

– Vi räknar med minst 6 miljoner kronor. I värsta fall blir det en bit över 10 miljoner kronor, sa Setras produktionsdirektör Jerker Nyström om saneringen innan han lämnade kommunstyrelsemötet.

Stig Andersson (V) undrade om Setra vill sponsra ett evenemangshallsbygge i trä (i stället för plast) på Östernäs till exempel genom att skänka sågat virke.

– Vi har dåligt med pengar nu och jag kan inte lova något. Men handlar det om trä har vi resurser att medverka på något sätt och kan diskutera frågan om den blir aktuell, sa Jerker Nyström.