Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriestart för ponnyernas elitserie

/

Det är en tävlingsintensiv helg som väntar för Hudiksvalls ryttare. Ponnyelitlaget i dressyr gör sin första lagomgång, och division 2-laget dressyr på stor häst sin andra. Och på hemma-plan arrangerar man stora nationella hopptävlingar med Sverigeeliten på plats.

Annons

I helgen går första omgången i ponnyelitserien, i Insjön, men varken Miranda och Amanda Frestadius kan vara med. De är utomlands precis den helgen. Därför kommer laget denna första omgång att bestå av tre ryttare mot fyra annars. Pernilla Hägglund/Mr Snowflake, Lisa Andersson/Lilla My, och Nathalie Lättman/Ferrari First Edition. Natalie red med i elitlaget förra året också, men för både Pernilla och Lisa är det debut på den här nivån.

I fjol slutade elitlaget trea i serien, och det tycker Lena Englund är ett rimligt mål även i år.

– Vi har ett ungt lag, tjejerna är mellan 13 och 15 år, så trea är en rimlig målsättning. Men jag tvivlar inte på att vi inom de närmaste åren kommer att ha ett lag som går SM-final. Nu ska vi skaffa erfarenhet och rutin först.

För hästarna i division 2 bär det av till Edsbyn där andra lagomgången ska ridas i helgen. Laget från HRPK vann första omgången ganska komfortabelt och med god marginal.

– Så det känns bra, säger Jessica Schnell, en av ryttarna i laget.

Och nu hoppas hon att man håller samma goda standard även i den andra omgången.

Mer läsning

Annons