Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ser gärna breda trafikdelare

För en tid sedan avhandlades på Ljusnans insändarsida de superbreda refugerna på Söderhamnsvägen där omisstänksamma bilister förstör sina däck och fälgar.

Man tycker att refugerna är felgjorda men den tjänsteman som skickades fram för att försvara refugerna förklarade att den stora bredden var motiverad av att man ville hålla ner bilisternas fart av trafiksäkerhetsskäl.

Nu är det ju inte bredden i sig som skapar påkörningarna utan att trafikdelarmärkena står mitt på. Som bilist väntar man sig inte stenkanten så långt utanför märket. Och boten är ju så enkel; märket ska stå ute vid högra kanten av refugen. Då blir det inga påkörningar. För övrigt är den tekniken känd i Bollnäs. Refugen vid Preem-macken har förskjutna trafikdelarmärken.

Medan vi pratar om refuger måste jag också fråga; när tänker man göra om den totalt felkonstruerade refugen 100 meter närmare stan på Nygatan? Den har också kostat däck efter snöfall. Om det inte finns pengar kan man väl åtminstone flytta trafikdelarskylten ut till rätt plats i gatan. För övrigt anser jag att det behövs en rondell i korsningen Söderhamnsvägen-Varpnäsvägen-Växbovägen.

Axel Odelberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel