Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senseair skrev på avtal med tysk jätte

Senseair i Delsbo har skrivit ett avtal med tyska Hella om att starta gemensam utveckling.

Nyligen skrevs ett samarbetsavtal mellan parterna. Det har som mål att de tillsammans ska utveckla en sensorkomponent för fordonsindustrin.

– Det är naturligtvis stort för oss. Hella har 30 000 anställda och är en stor underleverantör till bilindustrin, säger Senseairs vd Lennart Ivarsson om uppgörelsen.

TV: 60 miljoner satsas i Delsbo.

Tanken är att komponenterna ska tillverkas i Delsbo.

Samtidigt poängterar Lennart Ivarsson att en sådan här påskrift inte kommer att leda till produktion förrän om fyra–fem år, att det är ett utvecklingsarbete som tar tid.

Men marknaden är stor och det kan bli frågan om anställningar. Blir det produktion handlar det om miljontals enheter som ska fram i rask takt till ett lågt pris, och då räcker dagens anställda knappast till.

Läs mer: Senseair kvar i internationell tävling

Avtalet säger att Senseair ansvarar för att utveckla koldioxidgivaren som ska ingå i den gassensor som mäter luftkvalitén i bilarnas kupé.

Hella Fahrzeugkomponenten är ett världsomspännande företag som utvecklar och tillverkar utrustning för motorfordon. Bolaget har kunder över hela världen och levererar till alla ledande biltillverkare.

Produktionen och utvecklingsarbetet fortsätter nu som vanligt hos Senseair, trots avtalet.

– Det här innebär inte att vi lämnar den bas vi byggt upp under 25 år. Vi kommer fortfarande att leverera som vanligt till våra tidigare kunder, förklarar Lennart Ivarsson.

Läs mer: Unik teknik ska ge jobb.

Givetvis hoppas han få skriva under fler avtal av den här typen.

– Men först ska vi smälta att vi har nått det här avtalet.