Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senseair i Delsbo uppköpta av japanskt företag: "Ger oss ytterligare kraft att växa"

Japanska företaget Asahi Kasei Microdevices köper Senseair i Delsbo. Det meddelade företaget i ett pressmeddelande på torsdagen.

Senseair tillverkar mätinstrument för luft och gas och tekniken används bland annat för styrning av ventilation.

Läs även: Senseair gick nio miljoner plus: Ökad försäljning lyfte resultatet

2016 inledde företaget ett samarbete med Asahi Kasei Microdevices. Nu har samarbetet lett till att det japanska företaget köper upp Senseair.

– AKM arbetar, som många japanska företag, långsiktigt och det känns bra att de vill fortsätta att satsa i Sverige där vår unika kompetens kring sensorer för gas- och luftmätning finns, säger Senseairs grundare Hans Martin, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet vill Asahi Kasei Microdevices bland annat satsa på att utveckla alkohol- och koldioxidsensorer för fordon.

– Senseair är redan ett internationellt företag med försäljning i såväl Europa, USA som i Asien. Att bli en del av AKM kommer att genom sin starka position inom bilindustrin ge oss ytterligare kraft att växa, inte minst med vår sensorteknologi för bilar som hjälper till att säkerställa frisk luft och nyktra förare, säger Peter Lageson, vd för Senseair, i pressmeddelandet.

Läs mer: Senseair i Delsbo byter vd: "Ett utmärkt tillfälle att ta Senseair till nästa nivå"

Se även: 60 miljoner satsas i Delsbo