Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationskåta journalister

Med avsmak har jag tagit del av sensationslystna journalisters redovisning av vad som hänt. Man har tagit heder och ära av Littorin och dessutom häcklat vår statsminister Fredrik Reinfeldt på ett mer än märkligt sätt.

Låt oss nu rekapitulera vad som hänt.

Littorin har och har haft en jobbig vårdnadstvist inklusive underhållstvist. I nära anslutning till förhandling i tingsrätten blir han påhoppad av journalist från Aftonbladet som vill antyda (försiktigt ordval) att Littorin haft någon form av sexkontakt med en prostituerad kvinna för omkring fyra år sedan.

Oavsett hur härmed förhåller sig blir detta påhopp för mycket för Littorin som bestämmer sig för att inte ta fighten med vår självutnämnda folktribunal Aftonbladet och avgår som minister. Givetvis måste han då kontakta sin "chef" Reinfeldt och inlämna sin avskedsansökan.

Vad ska Reinfeldt göra? Självklart måste han acceptera Littorins begäran och sedermera ge information att Littorin avgått av personliga skäl. Lika självklart är att han i detta skede naturligtvis inte i detalj har anledning att närmare redogöra för de personliga skäl som Littorin angivit som grund för sin avgång.

Jag vill i detta sammanhang kraftigt understryka att Littorin inte i något sammanhang erkänt att han köpt sex hos en prostituerad. Ska Reinfeldt vid sådant förhållande agera som någon form av polis eller domstol och utreda vad som hänt? Självklart inte.

Han har att acceptera Littorins önskan och har naturligtvis inte någon som helst möjlighet att i detalj redovisa för Littorins grund att fjärma sig från det politiska livet. Observera att Littorin inte blivit avsatt utan avgått på egen begäran.

Personligen tycker jag att Reinfeldt visat stor respekt för den enskilda människan och att han ska hedras härför. Folktribunalen Aftonbladet påstår att det finns ovedersägliga bevis för Littorins övertramp – bevis som knappast närmare kan granskas eftersom det inte kan bli någon rättslig prövning på grund av preskription. Aftonbladet är under inga förhållande någon lämplig utredningskanal.

Hur har nu allt detta kommit till kännedom? Såvitt kan förstås är grunden påstående från en försmådd hustru och uppgifter från en prostituerad. Sistnämnda uppgifter sannolikt understödda av en väl tilltagen dusör från vår folktribunal.

Varför dyker detta upp två månader inför valet? Är det en chans som oppositionen tar för att återvinna någon form av förtroende? Visst är det väl synd om allas vår Mona som känner sig sviken... men någon form av anständighet bör ändå finnas.

Littorin är på intet sätt övertygad om brott. Låt oss stanna där och sätta munkavle på sensationskåta journalister. Någon gräns finns för personlig frihet även om man är politiker lite till höger om Aftonbladet. Respektera detta.

Tord Krokström

advokat Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel