Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationell fångst gjordes med abborrnät

Ett välväxt exemplar av fiskarten stör fastnade under natten till lördag i ett abborrnät söder om Flakön, utanför Rossvik i Enånger.

Annons

Fisken var 148 centimenter lång, och uppdykandet vid Enångerskusten betecknas som sensationellt.

– Vi trodde att det var en stor gädda eller lax, så den fick en rejäl smäll med åran. När vi kom in till land och rullade ut nätet, såg vi att det var något helt annat, berättar Urban Höög.

Urban Höög och hans familj hade åkt från Sandviken till sommarstugan, för att fiska lite under helgen När det inte nappade på spö, bestämde de sig för att lägga några abborrnät i sjön, på fredag kväll. Så blev det lördag morgon, och det var dags att ta upp näten.

Först kom det lite strömming på nätet, och fem abborrar, och sedan den stora fisken som såg ut att vara en gädda eller i bästa fall en stor lax. Väl tillbaka på land kunde familjen konstatera att gäddan inte ens var en lax. Rådfrågningar här och där, och en runda på Google, artbestämde fångsten som stör.

Karl Gullberg på länsstyrelsens fiskeenhet bedömer händelsen som sensationell.

– Beskrivningen motsvarar precis en stör. Vad jag kan minnas, så fångades en stör uppåt Sundsvallstrakten för ett antal år sedan, men det är mycket ovanligt, säger Karl Gullberg.