Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorbio även i Bollnäs

Redan i dag visas det seniorbio I Edsbyn och från och med måndag drar det även igång i Bollnäs. Den sista måndagen varje månad ska det enligt PRO:s och SPF:s planer visas film på Röda Kvarn klockan 14.00.

Tanken har ventilerats på både PRO:s och SPF:s månadsmöten en tid och många har visat intresse.

- Vi tillhör ju den generation som verkligen gick på bio, konstaterar Arja Rohlin, studieorganisatör i PRO Bollnäs.

I Bollnäs ska det visas film den sista måndagen i varje månad. I Edsbyn har det visats oftare än så, men till en början vill man se om intresset är lika stort i Bollnäs också.

- Fast det är många Bollnäsbor som redan i dag åker till Edsbyn, säger Birgitta Melin-Wahlberg, ordförande och studieorganisatör i SPF Bollnäs. Men det är ju en onödig kostnad att åka till Edsbyn om det finns här också.

Filmerna kommer att visas på Röda Kvarn i Bollnäs och första filmen ut, nu på måndag, är Hur många lingon finns det i världen. Längre än så har man ännu inte planerat, men även om det kan tänkas att det också slinker med någon klassiker så är tanken att det ska vara aktuella filmer som visas.

- Vi har väl pratat lite om till exempel Svinalängorna och liknande filmer, säger Arja Rohlin.

Seniorbio riktar sig till seniorer men också till andra som är daglediga.

- Vi kommer inte att kolla leg på dem som kommer, säger Arja Rohlin. Alla är välkomna, även de som inte är medlemmar i PRO eller SPF.

Att filmerna visas klockan 14 är inte endast för att erbjuda aktiviteter under dagtid.

- Det är många äldre människor som inte gärna vill gå ut på kvällstid, säger Birgitta Melin-Wahlberg. Det är mycket därför vi vill erbjuda möjligheten att gå på bio även när det är ljust ute.