Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen straff stal Rengsjö på poäng

Rengsjö SK åkte till Hofors med förhoppning om att lägga mark mellan sig och toppenlagen för att slippa riskera att kvala nedåt. Och till en början verkade det gå vägen.

Redan efter sex minuter tar Rengsjö ledningen genom Erik Wästman på straff.

– Det var ett fint anfall. Vi vinner boll på mitten, och slår ut den på Rickard Brodin som går in i plan och utmanar. Sen slår han in den mot Wästman, men då stoppar backen bollen med handen. Det var skönt att domaren blåste för det, för tidigare har de kunnat släppa liknande situationer. Nu fick vi ändå straff, säger RSK:s tränare Anders Olsson

Bortlaget försvarade sig sedan bra och lät inte Hofors skapa några riktigt farlig chanser. Men i den sjuttioandra minuter får även hemmalaget en straff, från vilken de kvitterar.

– Det var en billig straff. Han går verkligen in för att söka den, och sen slänger han sig. Men vi fick ju en straff i första, och sådana grejer brukar jämna ut sig, säger Olsson.

Trots den sena poängförlusten är Anders Olsson nöjd med resultatet.

Ja, nu när jag kunant smälta det så tycker jag att det är en bra poäng. De är bättre och har mer boll, men det är surt när målet kommer så sent.

Rengsjö har nu fyra matcher kvar att säkra kontraktet för spel i trean på, men Olsson hoppas att det blir klart så snabbt som möjligt.

– Inför sista matchen ska det vara klart, säger han.