Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen straff avgjorde för Mohed

Ofrivillig hands ledde till kvitteringen.

Annons

Mohed hade inlett säsongen i division 2 på ett strålande sätt. Två segrar, elva mål framåt och endast ett insläppt. I den tredje omgången stod Valbo, som också hade börjat året felfritt, på den andra planhalvan.

På lördagseftermiddagen – i den starka solen – fick de rödsvarta en önskad start hemma på Lägervallen. Yttern Ameli Enander passade i djupled mot den andra yttern Alice Lundberg. Hon ryckte ifrån sin försvarare, Valbomålvakten rusade ut och blev grundlurad av Lundberg. Som lugnt och säkert kunde placera bollen i målet.

– Det var väldigt varmt, och det är vi inte vana vid än. Man blev trött rätt så snabbt, säger Moheds mittback Ida Johansson som i vanlig ordning inte lät någon passera henne.

Matchen blev ryckig på grund av många skadeavbrott, och inget av lagen hittade rytmen i speluppbyggnadsfasen. Få målchanser, anfallaren Amanda Bärj fick chansen att stänga division 2-mötet. Men frilägesskottet rullade på fel sida om stolpen ur ett Mohedsperspektiv.

I stället fick gästerna möjligheten i den åttionde minuten att kvittera från elva meter, sedan en passning fastnat på en av hemmaförsvararnas hand i straffområdet. Inga misstag – 1–1. Som blev slutresultatet.

– Oerhört surt. Men vi är fortfarande obesegrade och har inte släppt in ett enda spelmål, resonerar Ida Johansson.