Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen straff avgjorde för Mohed

Ofrivillig hands ledde till kvitteringen.

Mohed hade inlett säsongen i division 2 på ett strålande sätt. Två segrar, elva mål framåt och endast ett insläppt. I den tredje omgången stod Valbo, som också hade börjat året felfritt, på den andra planhalvan.

På lördagseftermiddagen – i den starka solen – fick de rödsvarta en önskad start hemma på Lägervallen. Yttern Ameli Enander passade i djupled mot den andra yttern Alice Lundberg. Hon ryckte ifrån sin försvarare, Valbomålvakten rusade ut och blev grundlurad av Lundberg. Som lugnt och säkert kunde placera bollen i målet.

– Det var väldigt varmt, och det är vi inte vana vid än. Man blev trött rätt så snabbt, säger Moheds mittback Ida Johansson som i vanlig ordning inte lät någon passera henne.

Matchen blev ryckig på grund av många skadeavbrott, och inget av lagen hittade rytmen i speluppbyggnadsfasen. Få målchanser, anfallaren Amanda Bärj fick chansen att stänga division 2-mötet. Men frilägesskottet rullade på fel sida om stolpen ur ett Mohedsperspektiv.

I stället fick gästerna möjligheten i den åttionde minuten att kvittera från elva meter, sedan en passning fastnat på en av hemmaförsvararnas hand i straffområdet. Inga misstag – 1–1. Som blev slutresultatet.

– Oerhört surt. Men vi är fortfarande obesegrade och har inte släppt in ett enda spelmål, resonerar Ida Johansson.