Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen seger för hälsingar i Gävle

Än en gång har det visats svart på vitt att fotbollen i länet har svårt att få fotfäste. IFK Gävle, med tre hälsingar i laget, vann sista seriematchen men ramlar ur ettan.

Annons

2–1 mot Gideonsberg i sista omgången var en klen tröst för IFK Gävle i fotbollsettan. Laget med tre hälsingar – förutom Wingqvist också exsöderhamnaren Louice Franck och tidigare hudikbon Sigrid Persson – fick sent en plats i ettan i våras.

– I början hängde vi helt klart inte med, men under hösten har vi vunnit en match och spelat två oavgjorda och åkt på en del uddamålsförluster, säger Josefine Wingqvist.

I Hälsingland har lagen, förutom Team Hudik, svårt att få fotfäste i division 2. Ni har det i division 1. Varför är det så, tror du?

– Det har med samarbete att göra. Klubbarna måste samarbeta och sikta mot ett mål. I Gävle är det för många lag som slåss om samma spelare. Lite likadant är det i Söderhamn, medan man i Hudiksvall har ett lag, Team Hudik. Och de har fått fäste i tvåan.