Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen kvittering av Team Hudik

Toppmötet i damtrean mellan tabellfyran Team Hudik 2 och tabelltvåan Edsbyn slutade rättvist med delad poäng, 1–1 (0–1).
– Synd att vi inte kunde hålla hela vägen, men sett till hela matchen var det nog ett rättvist resultat, sa Edsbytränaren Tomas "Lillen" Jonsson och fick medhåll av kollegan i Team Hudik, Kåge Pettersson.
– Det skulle ha känts surt om vi inte fått en poäng.

Hemmalaget hade hand om taktpinnen de första 20 minuterna, men man skapade inget av värde framåt, och i stället var Edsbyn och Emma Edling som tog till vara på en bjudning och skickade in ledningsmålet bakom Bea Norberg.

Första halvlek var riktigt bra med bra tempo och bra passningsspel och det borde nog ha varit oavgjort redan i paus. I andra halvlek regnade det, och det gjorde planen svårspelad.

– Vi tappade mycket i passningsspelet då det blev blött, men det kändes ändå stabilt bakåt, sa "Lillen" Jonsson.

Det var det också – nästan hela vägen. Men i 87:e minuten hittade Nora Bertils inlägg pannan på Karin Weinacht. Hon nickade i stolpen, men på returen höll sig Jenny Blomdahl framme och lobbade in kvitteringen.