Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinalplats för Bodén

I helgen gick den första av tre deltävlingar i SM för Stock/Superstock i Västerås. Lasse Bodén, Hudiksvall, tog sig till semifinal vilket innebär att han efter första deltävlingar ligger på bronsplats.

De tävlande han kvala en runda på lördagsförmiddagen innan asfalten plötsligt släppte i starten. Det var när de motorstarka Top doorslammerbilarna började köra som den nyasfalterade banan inte orkade stå emot trycket. Tävlingsledningen fick i all hast flytta fram starten 100 meter, vilket innebar att samtliga bilar bara fick köra på halvbana, 201 meter. Den första kvalrundan, på 402 meter, ströks, och förarna fick börja om att kvala. Det blev till slut en fjärde kvalplats för Lasse Bodén.

I elimineringen fick Bodén först en solorunda sedan Jimmy Arvidssons Fairlane gått sönder. Därefter besegrades Kjell Gisslar och kvalettan Uffe Edwardsson innan Bodén förlorade mot Pelle Andersson.

Finalen i Stock/Superstock blev en uppgörelse mellan två dalmasar, Pelle Andersson mot Anders Pettersson, där Pelle Andersson gick segrande ur striden.

Semifinalplatsen innebär att Lasse Bodén efter första deltävlingen ligger trea i SM-serien. Nästa deltävling går i Skellefteå i mitten av juli.