Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinaldrömmen sprack

Brobergs mirakelvändningar på Hällåsen räckte inte.
I den avgörande kvartsfinalen fick laget smaka på sin egen medicin när Sandviken vände 0–2 till 5–2.
– Jävligt surt, men jag är ändå stolt på något vis, säger tränaren Svenne Olsson.

Broberg orkade till slut inte stå för några fler mirakel i kvartsfinalserien mot Sandviken. Men den femte och avgörande kvartsfinalen började bra för Broberg som chockade Sandviken med Jonas Engströms ledningsmål efter två minuter.

Stefan Larsson fyllde sedan på med 2–0 på frislag i 34:e minuten.

– Då var det bara att köra på. Det var skönt att få 2–0, men sedan får de in 1–2 innan paus, det är som det är, säger han.

– Vi startar jävligt bra och allt känns väldigt bra, men i andra halvlek känns det som vi tar slut, fortsätter Stefan Larsson.

Matchens sista hälft gick helt i hemmalagets tecken. Daniel Bäck kvitterade på hörna i 55:e minuten och när Christoffer Edlund gjorde 3–2 med tjugo minuter kvar kändes det som att tåget gick för gästerna.

– Jag är grymt besviken nu naturligtvis, men det vi visar upp i första halvlek... Då har vi järnkoll. Jag hör vad SAIK-ledarna säger och ingen hade protesterat om vi lett med två eller tre mål i första halvlek, säger tränaren Svenne Olsson.

Intrycket är att ni tar slut tidigt i andra halvlek?

– Ja, så är det. I andra sätter de ännu högre press och vi har för få som orkar trycka till Sandviken. Vi går för hårt på för få spelare, säger Svenne Olsson och utvecklar:

– Nygren (Jonas) borta och Rolf (Larsson) på 70 procent. Han ska egentligen inte spela i den här kvartsfinalen. Han är en drivande spelare hos oss och då får Dammbro (Robert) och Larsson (Stefan) gå för hårt.

Svenne Olsson tror att Broberg varit i semifinal om avstängde högerhalven Jonas Nygren hade spelat matchen.

– Om han fått spela hade vi vunnit i dag. Inget ont om ersättarna, men han hade löst upp Sandviken med sin lugnhet och blick.

– Men jag har sagt det åter och återigen: Det lag som ska vinna guld ska spöa Sandviken. Det är laget att slå.

Och framtiden för 42-årige Stefan Larsson, då? Veteranens kontrakt sträcker sig även över nästa säsong – och han har inga planer på att bryta det.

– Nej, det har jag inte. Om inte Broberg har andra planer, men det får vi se.