Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seko-skandalen: S-politiker tar time-out

Mattias Hedin (S), före detta ordförande i den suspenderade styrelsen i Seko Väg och Ban Gävle Dala, tar politisk time-out fram till 31 december 2016.

Annons

– Jag och Mattias hade ett lugnt och fint samtal och kom fram till den här lösningen. Det är för att Mattias ska få lugn och ro och för att partiet får möjlighet att ägna sig åt politiska frågor framöver, säger Örjan Fridner, ordförande i Ljusdals Socialdemokrater.

Han berättar att de har haft fortlöpande samtal med Mattias Hedin sedan Seko meddelade att 14 miljoner hade försvunnit ur klubbkassan och styrelsen suspenderades. Då kom man fram till att Mattias skulle ta en paus från det politiska livet.

Läs allt om Seko-skandalen här!

– Nu kom den här informationen att Seko stämde fritidsföreningen, och så finns åklagarutredningen sedan tidigare. Seko trissade upp tempot och vi får använda oerhört mycket kraft åt den här frågan. Vi förlorar också väldigt mycket politiskt på det här, säger Örjan Fridner.

Fram till nu har Mattias Hedin har suttit i kommunfullmäktige och varit ersättare i omsorgsnämnden.

Beslutet i nuläget är att hans politiska time-out sträcker sig fram till 31 december nästa år, för att den juridiska processen kring Seko-affären ska hinna avslutas.

Läs också: Efter polisanmälan i Seko-härvan – nu ska strandtomt säljas

Ledare: S vill bara spela korten rätt