Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seko-pengar betalade polisanmäld renovering och spa

Bosse Hedins sjönära fastighet har sedan tidigare kopplats ihop med Seko-härvan.
Nu visar det sig att Seko-medlemmarnas pengar gått till den polisanmälda renoveringen av fastigheten, enligt P4 Gävleborg.

Att den sjönära fritidsanläggningen i Vikarudden norr om Ljusdal kunde kopplas till Seko-affären avslöjade helahälsingland.se i slutet av juli. Fastigheten försökte Gävle-Dalaklubbens fritidsförening köpa för sex år sedan. När föreningen inte fick förvärvstillstånd valde Bosse Hedin, den nu sparkade ombudsmannen, att köpa den själv.

Läs mer: Sjönära fritidsanläggning kopplas till Seko-härvan

Under åren har stora ingrepp gjorts på fastigheten, utan att ägaren har sökt vare sig bygglov eller strandskyddsdispens. Det har också anlagts en mindre spaanläggning, med en ny bastu, nedgrävd badtunna och grillkåta. Efter att vi avslöjade de olovliga byggena polisanmälde Ljusdals kommun Bosse Hedin för brott mot miljöbalken.

Läs också: Efter vårt avslöjande: Avskedade Seko-ombudsmannen anmäls för miljöbrott

Nu kommer alltså nya avslöjanden där P4 Gävleborg rapporterar att det är Seko-medlemmarnas pengar som bekostat upprustningen av fastigheten.

Seko Väg och Ban Gävle Dala ska genom den lokala fritidsföreningen ha tecknat avtal med Bosse Hedin 2010 som innebär att medlemmarnas pengar går till att hyra fastigheten på Vikarudden för en årshyra på 60 000 kronor, under fem års tid. Därefter följer enligt avtalet ett antal hyresfria år fram till 2024.

Mer om fastigheten: Ex-anställd om polisanmäld Seko-tomt: Kommunen visste för flera år sedan