Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segt för Suif i första semifinalen, het debut för talangen Berglund: "Vi kan vända hemma"

Det började ganska lovande. Men snart nog tappade Suif rytmen och flytet i den första semifinalen mot "spöket" Halmstad. – Vi var inte tillräckligt bra i dag men kan vända hemma på måndag, lovar Hampus Nordberg efter förlusten med 1– 4.
Det blev också en het debut för 18-årige Simon Berglund.

En nyckel för hemmalaget Halmstad var att esset Mattias Karlsson var tillbaka i bra slag igen.

Landslagsliraren med den nästa bästa kvoten (19– 4) i Pingisligan var ett lok som Söderhamns bästa inte kunde stoppa – den här gången.

– Han är oerhört tajt, gör inga misstag och bjuder inte på några enkla poäng. I första set öste han på till 0– 10 och spelade fantastisk pingis, säger Hampus Nordberg, som tillbaka starkt och kunde även ta tredje set med 14– 12.

Läs mer: Hampus om kriget i slutspelet

Men till slut fick Söderhamns ess, fyra i kvotligan med 18– 7, ge sig med 1– 3 i set.

– Jag gjorde några taktiska misstag. Och det var väl precis som i hela matchen, stundtals väldigt bra men också bitvis betydligt sämre, säger Nordberg.

Mattias Karlsson kunde även knäcka Viktor Brodd med samma setsiffror, trots att Suif-liraren rivstartde med att ta första set.

Hampus Nordberg tände hoppet då han städade av Fabian Åkerström i raka set.

– Jag har rätt bra koll på honom nu, det var andra raka matchen jag vann med 3– 0. Men det gäller att vara kall och skärpt, han har väldigt oberäknelig stil och allt kan hända, säger Nordberg, som inte vill lägga någon större vikt på Halmstad som ett särskilt "spöklag".

Det här var femte förlusten på de senaste sex mötena, där ett slutat med kryss (3– 3).

– Nä, jag har svårt att se det där. Det handlar bara om att vi måste upp i vår bästa nivå, då har vi alla möjligheter att bryta den där sviten hemma på måndag. Jag bara längtar efter den chansen till snabb recvansch, jag är i väldigt bra form och det gäller bara att få ut det också. Jag hoppas också att vi får stöd av en stor publik. Den extra energin är så viktig, säger Hampus Nordberg.

För unge Simon Berglund blev det, trots förlusten, en minnesvärd debut på högsta nivå.

– Visst blev det ett surt resultat, men samtidigt njöt jag av varje sekund, säger 18-åringen från Stockholm som kommer från en stark säsong i superettan där han noterade en matchkvot på imponerande 17– 7.

Läs mer: Eriksson byter sida

– Det är jag väldigt nöjd med. Nu var det såklart lite speciellt att få debutera i ett slutspel, och lite premiärnerver fanns det där, säger Berglund, som fick chansen även på de grunder att han efter jul besegrat både Fabian Åkerström och Harald Andersson i Halmstad.

Den här gången räckte det inte hela vägen mot Andersson, trots att Berglund startade starkt och vann första set med 11– 9. Det blev förlust med 1– 3.

– Det var några marginaler som fattades där. Jag bommade en setboll till 2– 1, och fick även en serve lite tveksamt bortdömd av domaren när jag hade bra flyt i ledning. Det var en jobbig grej, säger Simon Berglund, på det hela ändå nöjd med sin insats, där den andra matchen (mot Åkerström) avbröts i underläge 1– 2 i set.

– Jag kunde känna att jag spelmässigt inte är så långt borta, men det var en ovan situation och det blev några felbeslut också. Och sånt blir ju bättre med mer rutin.

Kanske får den unge talangen ytterligare en chans att skaffa viktig erfarenhet i måndagens returmatch i Söderhamn.

Krönika: Mix om den skärpta kravbilden

Bordtennis – semifinal 1

Halmstad– Söderhamn 4– 1

Matcherna:

Mattias Karlsson– Viktor Brodd 3– 1 (7– 11, 12– 10, 11– 8, 11– 3)

Fabian Åkerström– Hampus Nordberg 0– 3 (5– 11, 10– 12, 8– 11)

Harald Andersson– Simon Berglund 3– 1 (9– 11, 11– 9, 12– 10, 11– 4)

Mattias Karlsson– Hampus Nordberg 3– 1 (11– 3, 13– 11, 12– 14, 11– 9)

Harald Andersson–Viktor Brodd 3–0 (11–6, 11–8, 11–6)