Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segervan champion

Championstriden mellan Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson gick som en röd tråd genom Hagmyrens årsfinal på fredagen och avgjordes inte förrän årets allra sista lopp.

Förutsättningarna var att Jan-Olov Persson ledde med en seger, men med färre andraplaceringar. Redan i dagens första lopp kvitterade Ulf Ohlsson efter seger med nioårige nyförvärvet Troll Elden, samtidigt som Jan-Olov Persson körde galopp med Sol Bellman.

– Det här är en fin häst som jag vann lopp med redan för några år sedan, sade Ohlsson.

– 500 kvar trodde jag inte att det skulle räcka, men Ulfs häst kämpade nog inte för fullt.

Jan-Olov Persson fick lite hjälp i championstriden då Jan Sundell med Effe Roc kontrade ut storfavoriten Lill Arvid över upploppet.

Det visade sig dock inte räcka, för Ulf Ohlsson avslutade dagen lika bra som han inledde. Med Lars-Göran Söderberg-tränade Staro Extra Bonus ledde han från start till mål och när Jan-Olov Persson, som var tvungen att vinna loppet, samtidigt hamnade utvändigt, kändes det givetvis bra.

I montéloppet var Kim Boström bra med redan från start med Just Indeed. Tog sig upp utvändigt ledaren efter ett drygt varv och över upploppet var det ingen som kunde följa när hästen tog sin tionde årsseger.

Per-Åke Holmsten har lyckats bra på hemmaplan i höst och fick vinna ett lopp även under finaldagen. Med familjen Brohlins Ebbinson Paxi fick han ett bra lopp i ryggar och när de övriga kört klart klev han in i handlingarna och avgjorde knappt.

MATS PERSSON