Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segersta OK en av många klubbar som hittat hem på ÖSA-träffen

ÖSA-träffen har blivit ett återkommande inslag under säsongen för många klubbar. En av dem är anrika Segersta OK, som upprättade basläger ett stenkast från målfållan

En av dem med minst rutin som satt och myste i solen var 14-åriga Frida Andersson. Hon var lagom sliten efter måndagens långdistans som för hennes klass innebar 4,2 kilometer i skogarna runt Skräddrabo.

– Det har gått rätt okej tycker jag. Det är fin skog att springa i. Och på söndagen var det svåra banor med mycket höjdkurvor och detaljer. Det är svårt att läsa igen sig. Jag har ju aldrig vart på O-ringen, men det här är roligt. Kul att det är så många med, säger Frida Andersson, som bara orienterat en handfull år – och tävlat i tre av dem.

– Det var pappa som fick mig att börja. Jag tyckte det var ganska redan kul från början och sen så har jag fastnat för det. Det går ju inte att jämföra med det man lär sig i skolan, den förstår sporten lite. Det är mycket roligare på riktigt.

Förra året så sov hon kvar på tävlingsorten, och det hoppas hon kunna göra nästa sommar också.

– Ja, då kanske man får hänga kvar. Förra året var det som ett hälsingeläger för alla ungdomar och det var kul. Det år roligt att träffa nytt folk, säger Frida Andersson.

Hur hårt satsar du på din orientering?

– Jag sportar rätt mycket annars också. Jag rider, spelar orkester och spelar handboll med Hällbo IF. Men jag kanske prioriterar orienteringen mer nu.