Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segernyckeln: en grekisk tandläkare

Och söderhamnaren Jens Lundquists hopp om Champions league-final hänger på Panagiotis Gionis – EM-silvermedaljör och tandläkare.

Singelbronset vid SM i helgen var en stor besvikelse för Jens Lundquist – han ser bara guld som en framgång. Bordtennisstjärnan skakade snabbt av sig missnöjet och två dagar senare gick han setförlustfri från derbyt, som slutade oavgjort, i den franska högstaligan.

– En av mina bästa lagmatcher på väldigt länge. Jag vet inte när jag vann senast med 3–0, 3–0 mot så duktiga spelare, säger Vaillante Angers svensk.

I dag ställer sig Lundquist återigen vid matchbordet – den här gången för att spela det första mötet i Champions league-semifinalen mot ligakonkurrenten Pontoise Cergy. Med den nyblivne svenske mästaren Kristian Karlsson i laget. Angers motståndare ligger två placeringar före i Pro A och bär favoritskapet.

Och skrällchanserna har minskats under veckan.

Förstemannen och grekiske defensivspelaren Panagiotis Gionis, tvåa vid EM i höstas och utbildad tandläkare, var tvungen att flyga tillbaka till hemlandet för att magnetröntga knät.

– Det är väldigt tveksamt att han spelar, jag vet inte ens om han kommer tillbaka till Frankrike. Vi behöver honom för att skrälla, nu får vi göra så bra resultat som möjligt inför returen.

Motståndarens trupp – meriterad. Förutom Lundquists landsman ställer Pontoise upp med portugisen Marcos Freitas, femtonderankad i världen, och kinesen Wang Jian Jun.

– Jag kan vinna mina matcher, men jag kan bli överkörd också. Vi får hoppas att de 2 500 åskådarna på läktaren ger oss det extra stödet vi behöver.