Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segern satt långt inne

Bortamatch mot solklara jumbon Heffnersklubban var en match som skulle inbringa tre säkra poäng.
Men segern satt långt inne för Team Hudik som vann med 4–2.
– En match vi borde punkterat redan i första halvlek, säger tränaren Kåge Pettersson.

Heffnersklubban har haft en minst sagt tung start på säsongen. Under de inledande fem matcherna hade laget förlorat fyra, spelat en oavgjord och släppt in förkrossande 24 mål.

När Team Hudik åkte upp till Sundsvall för måndagens bortamatch var det upplagt för tre poäng, och det började bra för bortalaget.

I första halvlek satte Malin Sjöberg 1–0-målet, men några fler mål blev det inte innan pausvilan, trots många chanser.

– Det är som det har varit tidigare. Vi hade svårt att förvalta målchanserna och vi borde punkterat matchen i första halvlek, säger Kåge Pettersson.

Värre skulle det bli i den andra halvlekens inledning.

Efter en hörna kunde Heffnersklubban kvittera, och några minuter senare följde en tilltrasslad situation i Team Hudiks försvar.

Bollen slogs aldrig bort från straffområdet och Heffnersklubban hade plötsligt vänt matchen till 2–1. Då hade Karin Weinacht haft ett skott i ribban strax innan.

– Ett mål för det göra direkt på hörna och det andra efter en tilltrasslad situation där vi var alldeles för passiva, säger Kåge Pettersson.

I stället för att jaga storseger blev det kvitteringsjakt för Team Hudik.

Den tog slut när Malin Jonsson satte 2–2-bollen och spänningen släppte ytterligare när inbytta Fanny Andersson satte 3–2 bara två minuter senare.

Victoria Forss fastställde slutresultatet 4–2 och Team Hudik tog säsongens fjärde seger på sex matcher.

– Otroligt bra och långt över förväntan sett till innan serien började. Samtidigt grämer vi oss över matchen mot Hille där vi hade många chanser att avgöra. Annars är vi supernöjda, säger Kåge Pettersson.