Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segern satt hårt åt

Mohed fick jobba hårt mot nykomlingen Selånger 2.

Segern satt längre in än vad siffrorna visade.

– Det var en tuff match, absolut, säger tränaren Tomas Larsson.

Det blev seger i bortamötet med Selånger 2 med 2–0. Men det var inte helt lätt för Mohed att ta tre poäng från norrlaget. I halvtid var det fortfarande mållöst. Den allra vassaste chansen fick hemmalaget, men målvakten Emilia Dahl svarade för en riktigt bra parad efter ett friläge.

– Vi spelade väl inte riktigt som vi hade bestämt. Vi sa att vi skulle spela enkelt eftersom det går lite fortare på konstgräs. Men i stället krånglade vi till det, säger Tomas Larsson.

"Rejälare spel och bättre längd på bollarna". Så löd tränarordern i första pausen. Och det blev också bättre från Moheds sida under de sista 45 minuterna – i en match som präglades av mestadels spel på mittplanen och många närkamper.

Tremålskytten från premiären Amanda Bärj sköt ledningsmålet bara några minuter in på halvleken.

– Hon tog emot bollen felvänd och vände bort försvaren och drog till med fel fot upp i krysset. Ett snyggt mål, säger Tomas Larsson.

Selånger skapade inte några riktigt heta chanser, men hade ändå en hel del hörnor som oroade en del.

– Det var lite nervigt ett tag, säger Larsson.

Men i slutet säkrade Cina Olsson den andra raka segern för Mohed i division 2. Målet kom sedan Alice Lundberg tagit sig in från kanten och prövade målvakten med ett skott. På returen var Olsson först och rullade in bollen i öppet mål.

Hennes tredje mål för säsongen.

– Det var en tuff match, absolut. Selånger var bra. Men skönt med tre poäng, säger Tomas Larsson.